Yemek Çekli Satış Takip
Yönetim Sistemi ›› Finans Yönetimi ›› Finans Tanımları ›› Finans İşlemleri ››
Yemek Çekli Satış Takip
Yemek çeki ile yapılan ödemelerin takip edildiği alandır. Bu rapor ile seçilen tarih aralığında, hangi yemek çekiyle, ne kadarlık satış yapılmış ve bu satışlar hangi ürünler üzerinden gerçekleşmiş sorularına cevap aranır.
Erişim ağacından Yönetim Sistemi-->Finans Yönetimi-->Finans İşlemleri-->Yemek Çekli Satış Takip işlem adımları takip edilir.
Açılan Kayıtlı Yemek Çeki İrsaliyeleri ekranında rapor kriterleri belirlenir.
- İlk olarak Mağaza alanından ilgili lokasyon/tüm lokasyonlar seçilir.
- Kasa alanından Tüm Kasalar seçimi yapılarak ilgili lokasyonda, yemek çeki ile yapılan tüm ödemeler raporlanabilir. Eğer tek bir kasanın verileri raporlanacaksa da bu alandan ilgili kasa seçilir.
- Kasiyer alanından da tüm kasiyerler seçimi yapılır. Eğer rapor bir kasiyere göre değerlendirilecekse de bu alandan ilgili kasiyer seçilir.
- Tarih Başlangıç ve Tarih Bitiş alanlarından rapor tarih aralığı belirlenir.
- Ürün Grubu alanında butonuna tıklayarak veya F10 tuşuna basılarak açılan Ürün Grup Seçimi ekranından istenilen grup seçilerek müşterilerin seçilen ürün grubundaki ürünleri yemek çeki ile ödeme davranışları raporlanabilir. Ürün Grup Seçim ekranından ürün grubu seçildikten sonra Seç butonuna tıklanır.
- Seçilen ürünlere kısıtlama getirilmeden seçilen ürün grubu altındaki tüm ürünler için yemek çekli satışlar raporu alınabilir ya da isteğe bağlı olarak Ürün Kod Başlangıç ve Ürün Kod Bitiş alanları altından ürün grup kodu aralığı ile rapor değerlendirme kapsamı kısıtlanarak raporlama yapılabilir.
- Rapor kriterleri seçildikten sonra Rapor Güncelle butonuna tıklanır.
- Rapor Güncelle butonuna tıklandıktan sonra Belgeler tablosu altından seçilen tarih aralığında, gerçekleşen yemek çekli satışların; hangi lokasyonda, hangi saatlerde, hangi kasadan, hangi kasiyer tarafından yapıldığı ayrı ayrı satırlarda görülebilir.
Belgeler tablosu altındaki kaydırma çubuğu sağa doğru kaydırılırsa;
- Yemek çekli satışlarının;
- bu satışlarda uygulanan KDV toplamları,
- indirim yapılmışsa indirim tutarları,
- Ödeme kolon başlığı altından da bu satışların hangi yemek çeki ile ödendiği,
gibi bilgiler görülebilir.
- Belgeler tablosu altından herhangi bir belge seçildikten sonra Ürünler tablosu altından seçilen belgenin hangi ürün/ürünler üzerinden düzenlendiği görülebilir.
- Ödeme tablosu altından da düzenlenen belgenin toplam tutarı ve hangi yemek çeki ile ödendiği bilgisi görülebilir.
Düzenlenen yemek çekli irsaliyeler daha sonra işletme tarafından yemek çeki firmasına faturalandırılarak gönderilir. Yemek çeki firmasıda buna istinaden işletmeye %7, %18 KDV dahil komisyon faturası keser.
Copyright © 2014 by ADAMPOS. All Rights Reserved.