Teminci Talebi
Yönetim Sistemi ›› Restoran Yönetimi ›› Talep Föyleri ››
Teminci Talebi
Talep edilen ürün/ürünlerin Merkez depo veya diğer kaynak lokasyonlarda bulunmaması durumunda; ürün/ürünlerin tedarikçilerden talep edildiği alandır.
Erişim ağacından Yönetim Sistemi-->Restoran/Mağaza Yönetimi-->Talep Föyleri-->Teminci Talebi işlemleri takip edilir.
Açılan Restoran/Mağaza Yönetimi-->Teminciye Verilen Sipariş Föyleri ekranında Ekle butonuna tıklandıktan veya Ekle butonuna direkt tıklandıktan sonra açılan Yeni Sipariş ekranında;
- Fiş No alanı Myasoft Sistem tarafından otomatik olarak atanır.
- Sipariş Tarihi ve Geliş Tarihi alanlarında günün tarihi seçili olarak gelir. Sipariş Tarihi alanından siparişin verildiği/verileceği tarih seçilir. Geliş Tarihi alanından da siparişin verildiği lokasyona sipariş edilen ürünlerin teslim edileceği tarih seçilir.
- Lokasyon alanında hangi lokasyondan giriş yapıldıysa o lokasyon seçili olarak gelir. Eğer Genel Müdürlük olarak giriş yapılmışsa bu alandan istenen lokasyon seçimi yapılabilir. Bu ekrandaki lokasyon siparişin talep edildiği lokasyondur.
- Depo/Lokasyon talebinden farklı olarak bu ekranda kaynak lokasyon değilde ürünlerin talep edileceği Cari ilgili alanda F10 tuşuna basılarak veya butonuna tıklanarak seçilir.
- Sipariş Talebi bir belge niteliği taşır. Bu belgelerin takibini sağlaybilmek için Belge No alanından belge numarası verilebilir. İsteğe bağlıdır. Ctrl+B tuş kombinasyonu ile bu belgelere sıralı belge numaraları verilebilir.
- Personel Kodu alanından da isteğe bağlı olarak sipariş talebini düzenleyen personelin kodu yazılabilir.
- Akıl küpü kullanılmadan sipariş oluşturulacaksa Barkod, Üürn Kod, Ürün Açıklama kolon başlıkları altında F10 tuşuna basılarak veya butonuna tıklanarak tedarikçiden sipariş edilecek ürün/ürünler seçilir.
- Ekrana gelen her bir ürün için sipariş edilecek miktar Miktar kolon başlığı altından girilir. Aynı şekilde Birim Fiyat kolon başlığı altından da her bir ürünün birim fiyatı girilir.
- Bu işlemlerden sonra Kaydet butonuna tıklanarak veya F2 tuşuna basılarak tedarikçilere sipariş talebi(T) oluşturulmuş olur.
İsteğe bağlı olarak daha sağlıklı bir sipariş oluşturabilmek için ürün/ürünler seçildikten sonra işletmenin ihtiyacı olan ürün miktarı butonuna tıklanarak,
Açılan Öneri Sipariş ekranında;
- İlk olarak 1 Alanında Sipariş Oluşturma Kriter'leri arasından istenilen kriter seçilir. Bu konu detaylı olarak Sipariş Föyleri'nde anlatılmıştır.
- 2 alanından Toptan Satışlar'da Kdv Dahil/Hariç seçeneklerinden istenilen seçim yapılır.
- Yeni Sipariş ekranında seçilen ürün/ürünlerin bu pencerede Ürün Kodu, Ürün Açıklaması, GAS ( Geçen Ayki Satış), BAS (Bu Ayki Satış), OS (Ortama Satış Bir Güne Düşen Ağırlıklı Ortalama), Fiili Stok (Eldeki Miktar), BM (Bekleyen Sipariş Miktarı), Sipariş Miktarı ( Verilecek Sipariş Miktarı) gibi kolon başlıkları altından listelenen ürünlerin sipariş kriterlerine göre miktarları görülebilir. Bu veriler yeterli ise Sipariş Miktar kolon başlığı altında her bir ürün için manuel olarak da sipariş verilecek miktarlar belirlenebilir.
- Eğer manuel olarak sipariş miktarı/miktarları girilmmemişse, 3 Hesapla butonuna tıklanarak seçilen Sipariş Oluşturma Kriteri'ne göre otomatik olarak seçilen ürün/ürünlerin sipariş miktarı/miktarları ilgili alanda hesaplanır.
- Örneğin; yukarıdaki ekranda GAS'A göre sipariş oluştur seçeneği seçilmiştir. GAS kolon başlığı altında ilgili üründen geçen ay 39 adet satıldığı bilgisi görülmektedir. Hesapla butonuna tıklandıktan sonra Sipariş Oluştur kolon başlığı altında otomatik olarak üründen sipariş edilecek miktar(39) hesaplanmıştır.
- Tüm bu işlemlerden sonra 4 Siparişe Aktar butonuna tıklanır.
Siparişe Aktar butonuna tıklandıktan sonra ürünler için hesaplanan öneri sipariş miktarları otomatik olarak Yeni Sipariş ekranında Miktar kolon başlığı altına yansır.
- Birim Fiyat alanından da seçilen ürün/ürünlerin birim fiyatları girilir.
- Tüm bu işlemlerden sonra Kaydet butonuna tıklanarak veya F2 tuşuna basılarak tedarikçilere verilen Öneri Sipariş(ÖS) oluşturulmuş olur.
Copyright © 2014 by ADAMPOS. All Rights Reserved.