Yönetim Sistemi ›› Finans Yönetimi ›› Finans Tanımları ›› Finans İşlemleri ››
Banka Hareketleri
İlgili banka hesabına ait işlemler gerçekleştikçe oluşan hareket kayıtları, otomatik olarak bu alana yansımaktadır.
Erişim ağacından Yönetim Sistemi-->Finans Yönetimi-->Finans İşlemleri--Banka Hareketleri işlem adımları takip edilir.
Açılan Finans Yönetimi Banka Hareketleri ekranının sol yanında sistemde tanımlı olan olan banka hesapları listelenmiş olarak gelir.
Program içinde lokasyon tanımlaması ile çalışan işletmelerde Genel Müdürlük, bütün Banka Hesaplarını görebilmekte, lokasyonlar ise sadece kendi hesaplarının hareketlerini görebilmektedirler.
Banka Hesapları Satır Başlık Bilgileri
Tür: Bu alandan ilgili banka hesap türü bilgisi alınabilir. TH(Ticari Hesap), KH(Kredi Hesabı), PH(Pos Hesabı), KK(Kredi Kartı) gibi
Kod: Bu alandan banka hesabına ilişkin kullanıcı tarafından hesap tanımı yapılırken belirlenmiş, kısa hesap kodları takip edilebilir.
Ad: Bu alandan da banka hesap adı görülebilir.
Bu ekranda sol taraftan istenilen banka hesabı seçildiktan sonra seçilen banka hesabıyla yapılmış işlemlere ait banka hareketleri ekranın sağ tarafına listelenmiş olarak gelir. Kullanıcılar, bu bölümü izleme amaçlı kullanabilirler, buradaki banka hareket kayıtlarına müdahale edemezler. İstenilen banka hareketi seçildikten sonra İncele/F6 butonu kulllanılarak veya ilgili banka hareketi üzerinde Sağ Tıkla/F9-->İncele işlem adımları takip daha detaylı bilgi alınabilir.
Bu ekranda bulunan Tür kolon başlığının hemen yanında bulunan komşu kolon başlığı altından gerçekleşen işlemin, banka hesabı(B) ile mi, çek/senet hesabı(ÇS) ile mi, Kredi kartı(KK) ile mi, yoksa kasa hesabı(K) ile mi yapıldığı analiz edilebilir.
Kaydırma çubuğu sağa doğru kaydırılırsa;
İlgili banka hareketine ilişkin satır başlık bilgileri görülebilir. Bu satır başlık bilgileri ışığında banka hareketinin hangi lokasyonda gerçekleştiği, ilgili banka hareketi sonunda seçilen lokasyonun kasa bakiye, valör/vade, karşı hesap gibi bilgileri izlenebilir.