Yerleşim Planları
Depolama ve sipariş almada malzeme hareket maliyetlerinin azaltılması, alan yönetiminin iyileştirilmesinin yanında esneklik, uyumluluk ve miktar büyümesine imkan sağlamak için yerleşim planlarının yapıldığı alandır.
Saklanacak malzemelerin fiziksel ve kimyasal özelliklerine göre magazalar aşağıdaki adımlar takip edilerek gruplandırılabilir.
Erişim ağacından Yönetim Sistemi-->Depo Yönetimi-->Alan Yönetimi-->Yerleşim Planları işlemleri takip edilir.
Açılan yukarıdaki Alan Yönetimi ekranında, hangi lokasyonun yerleşim planı incelenecek veya düzenlenecekse o lokasyon seçilir.
Yerleşim planı üzerinde daha önce tanımlanmış olan alanlar beyaz bir çerçeve ile sınırlandırılmış olarak görülür (Tanımlanmış Alan).
Yeni Alan Tanımı yapılacaksa;
Yerleşim Planları;
Myasoft'un yönetim sistemi Myasoftsys'ye giriş yapıldıktan sonra ;
Yönetim-->Firmalar işlemleri takip edildiğinde Depolar sekmesinden yerleşim planı tanımlanacak olan lokasyon seçilir. Lokasyon seçimi yapıldıktan sonra Değiştir butonu tıklanır.
İdeal bir raflama sistemi oluşturulursa rafların önünden ve arkasından yükleme, yerleştirme ve alım yapılabilir. Böylece olası bozulma ve kayıplar minimize edilmiş olmaktadır.
Yerlerin (birimlerin) Tanımlanması;
EAN-UCC Sisteminde yer numaraları(yer barkodları), bir iş ortamındaki ya da organizasyon içindeki yasal, fonksiyonel ya da fiziksel yerleşim birimini belirtir.
Örneğin:
Yasal yerleşim birimleri: Firmalar (şirketler), şubeler,
Fonksiyonel yerleşim birimleri: Organizasyon içindeki departmanlardır; satın alma departmanı, muhasebe departmanı, satış departmanı…
Fiziksel yerleşim birimleri: Bir yapı içindeki alan/bölümdür; depo, depodaki rampa, sevkiyat alanı...
EAN-UCC Sistemi ile yukarıda örneklenen yerlerin her birine, bu yeri tek olarak tanımlayacak bir numara verilir. Bu numara EAN/UCC GLN (Global Location Number) olarak adlandırılır.
GLN adı verilen yer numaraları, yerlerin, bilgi sistemlerindeki veritabanlarında tutulan tanımlayıcı bilgilerine erişmek için erişim anahtarı olarak kullanılırlar.