Varyant Ürün Satış Takip Raporu
Varyant Ürünlerin fiili stok(konsinye olarak alınan ve verilen ürün miktarları dahil) ve gerçek stok(konsinye olarak alınan ve verilen ürün miktarları hariç) takiplerinin yapılabildiği alandır.
Erişim ağacından Yönetim Sistemi-->Perakende Satış Yönetimi-->Varyant Ürün Satış Raporu işlemleri takip edilir.
Lokasyon Dağılımları tablosu altında seçilen ürünün EM kolon başlığı altında kullanıcı seçtiği üründen hangi lokasyonda kaç adet kaldığını görülebilir. Ayrıca ürünün her lokasyon için ayrı ayrı satış miktarları da görülebilir.
Varyant Ürün Satış Takip ekranı bir tablo niteliğindedir. Tablonun ilk bölümünde ürünün kodu ve açıklaması ile kartta belirlenen ana birim bilgisi, satışı gerçekleşen toplam varyant ürün miktarı, EM, alış miktarları, fiyatları ve ilk alım tarihleri ile sezon/renk/beden kodları yer alır. Satırlarda ise bu kolon başlıklarına ilişkin bilgiler listelenir.
Tablo altındaki katdırma çubuğu ilerletildikçe üretici firma, ürün tipi, ürün kayıt tarihi, ürün kartında değişiklik yapıldıysa değiştime tarihi başlıkları altında bu başlıklara ilişkin bilgiler görülebilir. İlk Sevk Giriş Tarihi(İSGT), Sevk Giriş Miktar ve Sevk Çıkış Tarihi başlıkları altından da üretici firmanın ne kadar ürün sevk ettiğini, satıcı firmanın ne kadar ürün teslim aldığını ve sevk işleminin ne zaman gerçekleştiği bilgileri görülebilir.
Kaydırma çubuğu ilerletildikçe İlk Satış Tarihi kolon başlığı altından da varyant ürünlerin magazada ilk ne zaman satılmaya başladığı görülebilir. Barkod alanından da varyant ürünlerin barkod bilgileri kontrol edilebilir.
Yine aynı tablo altından ürünün kırılımı açılırsa toplam satış miktarını oluşturan varyant ürünler ayrıntılı olarak görülebilir. Bu ürüne ait kırılım açıldığı zaman seçilen ürüne ait tüm varyant ürünler(satışı gerçekleşen-gerçekleşmeyen) miktarlarıyla birlikte ayrıntılı olarak listelenir.
Örneğin; yukarıdaki ekranda seçilen ürün toplam 12 adet satılmıştır. Kullanıcı bu kırılımı açarak seçilen ürünün toplam satış miktarını oluşturan, farklı renk, farklı beden kombinasyonlarına sahip varyant ürünlerin miktarlarını ayrı ayrı görebilir. Kullanıcı bu özellik sayesinde varyant ürünlerin stok takibini gerçekleştirebilir.
Ayrıca Ürün Satış Takip ekranı pivot grid özelliğine sahiptir. Lokasyon Dağılımları ve Kriterler tablosunun yerleri değiştirilebilir. Örneğin; yukarıdaki ekranda Lokasyon Dağılımları tablosu sürüklenerek ekranda görünen noktalarda istenilen nokta seçilip üzerine bırakılırsa;
Tablonun yeri değiştirilmiş olur. Eğer Lokasyonlar ve Kriterler tabloları kaldırılmışsa da Lokasyonlar ve Kriterler sekmelerine tıklanarak geri getirilebilir. Raporlama işlemi tamamlandıktan sonra da Kapat sekmesine tıklanır.