Yönetim Sistemi ›› Restoran Yönetimi ›› Restoran Raporları ››
Mamül Üretim Raporu
İşletme içerisinde maliyet muhasebesi işlemleri sonrasında mamül maliyetlerinin değerlendirilmesine yönelik oluşturulmuştur. Seçilen ana grup bazında reçete maliyetleri(HM maliyetleri) ile tutar maliyetlerinin karşılaştırılabilmesini sağlar.
Erişim ağacından Yönetim Sistemi-->Restoran Yönetimi-->Restoran Raporları-->Mamül Üretim Raporu işlemleri takip edilir.
Açılan Mamül Üretim Raporu ekranında Rapor Kriterleri tablosu altından;
Seçilen ürünlere kısıtlama getirilmeden seçilen ürün grubu altındaki tüm ürünler için maliyet raporu alınabilir ya da isteğe bağlı olarak Ürün Açıklama ve Ürün Kod alanları altından ana-mamül grup kodu aralığı ve açıklama aralıkları ile rapor değerlendirme kapsamı kısıtlanarak raporlama yapılabilir. Kriter seçimleri yapıldıktan sonra Başlat butonuna tıklanır.
Eğer Ürün Grubu veya Ürün Kod Başlangıç ve Bitiş alanlarında yarı mamuller seçimi yapılırsa yukarıdaki ekrandaki gibi bir görüntü ile karşılaşılır. Dönem içinde üretimi tamamlanamayan(yarı) mamuller, stok kontrolunu sağlamak için maliyetlerden otomatik olarak düşüldüğü için Mamül Üretim Raporu'nda yarı mamullerin üretim analizi yapılamaz.
Başlat butonuna tıklandıktan sonra;
Maliyet Rapor örneği aşağıdaki ekrandaki gibidir. Bu rapor sayesinde seçilen kriterlere göre hangi üründen ne kadar üretildiğini ve bu üretimin ne kadara mal olduğu görülebilir.
Tutar Maliyet=Üretim MiktarXHM Maliyet