Etiketleme
Magazada bulunan ürünler için bir takım parametre girişleri yapıldıktan sonra raflara veya ürünler(barkodu olmayan ürünler) üzerine (müşteriler için fiyat bilgilendirmesi yapmak) yapıştırılmak üzere barkod yazıcılardan müşteriler için fiyat bilgilendirmesi yapılması için barkod basım emrinin verildiği alandır.
Erişim ağacından Yönetim Sistemi-->Depo Yönetimi-->Etiketleme işlemleri takip edilir.
Ürünler; barkod, ürün kodu, ürün açıklaması, birimi, grubu gibi kolon başlıkları kullanılıp ürün seçim ekranlarından çağrılmadan kolayca anında cihaza okutularak Etiketleme Havuzuna eklenebilir.
Barkod okuyucuların birçoğu klavye görevi görür. Yani barkod okuyucudan okutulan bilgi elle klavyeden yazılmış gibidir(barkod okuyucu okuduğu barkod numarasını klavyeden girilmiş gibi programa iletmektedir)
Ürün etiketi basımında önemli bir nokta etiket miktarı 1 olarak yazıldığında etiket rulo tipi 4’lü seçilirse; 4 adet yapışkanlı ürün etiketi basılır. Bu durumda ürün etiketi için Miktar sayısının 4 katı kadar etiket basılacaktır.
Örneğin; 20 tane etiket basılacaksa;
Yan yana etiket sayısı alanına 4 girildiğinde, bir satırda 4 tane etiket basılacaktır. Miktar alanından da 5 sayısı girildiğinde; 5 satırda toplam 20 adet etiket basılacaktır.
Etiket Sayısı = Miktar x Yan Yana Etiket Sayısı
Kullanıcı Ayarlar-->Etiket Dosyası Belirleme işlemlerini takip ederek, yukarıda etiketlemede aynı satırda basılacak 4 etiket için 4 farklı rotasyonun belirlendiği formu seçebilir. Aşağıdaki resimde bu formun içeriği görülebilir.
Ayarlar bölümünde; açılan seçeneklerden Etiket Dosyası Belirleme seçilirse;
Firmada birden fazla tipte barkod etiketi basılıyor olabilir. Örneğin Ean 13 tipinde, Ean 8 tipinde veya raf etiketi gibi. Myasoft'ta adm. ve prn. uzantılı bu formlar kurulum sırasında sisteme entegre edilir. İsteğe bağlı olarak açılan Etiket Dosyaları ekranında; Değiştir butonu kullanılarak farklı etiket tiplerine uygun olacak şekilde hazırlanmış etiket formlarının dosya yolları girilebilir.
}Örneğin; etiketlemede yandaki form seçilmişse; basılacak etiketler için tek bir rotasyon belirlenmiştir. Bu rotasyon üzerinden etiketler tek tek basılır.
Bağlantı Noktası Ayarları seçilirse de;
Açılan ekranda seçilen bağlantı noktası(yazıcı portları) ile ilgili ayarlar yapılabilir. (Örneğin; yukarıdaki ekrana göre etiket basılırken her 50 etikette 2 saniye bekleme ayarı yapılmıştır.)İlgili ayarlar yapıldıktan sonra Tamam butonuna tıklanır.
Açılan Değişenleri Ekle ekranında istenen Başlangıç-Bitiş tarih aralıkları seçildikten sonra 'Sadece Satış Fiyatı Değişenler' butonu aktifleştirilip Etiketleme Havuzuna Ekle butonuna tıklanır ve seçilen tarihler arasında bir FDB girilmişse bu FDB kapsamındaki ürünler veya satış fiyatı güncellenen(değişen) ürünler için etiket basılabilir.
Tarih aralığı seçim ekranının alt kısmında ‘’Sadece Satış Fiyatı Değişenler’’ diye bir kontrol butonu bulunur. Bu buton işaretli değil ise ilgili tarih aralığındaki fiyatı değişenler dışında o tarih aralığında stok karlarında her hangi bir değişiklik yapılmış olan tüm ürünler listelenir. Örneğin; Stok ismi değişikliği yapılmış olanlar,stok kartı özelliklerinden her hangi biri değiştirilmiş olanlar v.s.
Normal olarak ‘’Sadece Satış Fiyatı Değişenler’’ butonunun işaretli olması gerekir. Böylece ürün listesi filtrelenmiş olacağından etiketi basılmak istenenlerin seçimi daha kolay ve hızlı biçimde olacaktır.
Offline el terminalleri, ana bilgisayar ile direkt bağlantı halinde olmadığı için, okutulan ürünler el terminali hafızasında tutulur. Bu butona tıklandığı zaman hafızada tutulan bilgiler, bilgisayar ile bağlantı kurulduktan sonra etikeleme havuzuna aktarılabilir. |
Online el terminalleri, ana bilgisayar ile direkt bağlantı halinde çalıştığı için okutulan bilgiler bu butona tıklandığı zaman direkt olarak etiketleme havuzuna aktarılabilir. |
Evet butonuna tıklandıktan sonra açılan Etiketler ekranında; kullanıcı, Ekle butonuna tıklayarak Standart Tasarım seçeneğini seçip mevcut tasarım üzerinde değişiklik yaparak veya Boş Tasarım seçeneğini seçip kendisi yeni bir form tasarlayarak bu formları kaydedebilir. Kaydedilen formlar arasında istenilen tasarım seçildikten sonra Seçilen Tasarım, Ekran veya Standart Tasarım, Ekran seçimleri yaparak;
Kendi düzenlediği formlar üzerinden veya standart tasarım üzerinden etiket/etiketlerin ön izlemesini görebilir. Ekran Seçimi yerine Yazıcı seçimi yapılırsa da etiket/etiketler yazdırılabilir.