PivotGrid Özellikleri
PivotGrid raporlama yapısının amacı; radikal zamana uygun olarak; veri analizi kolaylaştırmak ve üstün kişiselleştirme seçenekleri ile kullanıcılara kolay raporlama olanağı sağlamaktır.
PivotGrid ile hazırlanan raporlar sayesinde; çok daha kullanışlı ve daha etkili müşterinin gerçek-zamanlı iş analizi ihtiyaçlarına göre görsel raporlar içinde veriler incelebilir veya dönüştürülebilir. Bunun yanında, PivotGrid ile, kullanıcılar kolayca görsel olarak farklı / çoklu açılardan verileri incelemek amacıyla bir raporun düzenini değiştirebilirler. Bunun iki avantajı vardır;
PivotGrid Rapor alan başlıklarının özellikleri aşağıda sıralanmıştır.
HÜCRE
Her hücre; sayısal verilerin alt toplamını ve toplamını alma, kategori ve alt kategorilerle verileri özetleme ve özel hesaplamalarla formül oluşturma özelliğine sahiptir.Bu alt tüm kayıtlar satır ve sütun değerleriyle eşleşir. Bu değerler, satır ve sütun başlıkları ile tanımlanır.
KOLAN ALANI
İstenen bilgilere odaklanılmasına olanak sağlamak amacıyla verilerin en yararlı ve ilginç alt kümesi kolon başlıkları ile sıralanabilir, verilere filtre uygulanabilir, gruplandırma ve koşullu biçimlendirme yapılabilir. Ayrıca Filtre alan değerleri, sürükle ve bırak yoluyla kullanıcılara alanın konumunu değiştirme olanağı sağlar.
KOLON, SATIR BAŞLIK ALANLARI
Kolon Başlık Alanı: Görüntülenen kolon başlık alanlarının listelendiği alandır.
İşletmeler her bir ürün veya her bir ürün kategorisi için satışları analiz etmek isteyebilirler. PivotGrid sayesinde yıllık verileri, ya da bir yıl içinde her ay için verileri daha ayrıntılı olarak görüntüleyebilirler. Geleneksel raporlama / veritabanı araçları kullanılarak, sık sık, kullanıcılar için uygun çözümü bulmak için birbirinden farklı sayısız çoklukta rapor oluşturmak zorunda kalınabilir-PivotGrid kullanıcılara görsel kontrolü özelleştirme esnekliği sunarak, tek bir rapor düzeni üzerinden, farklı ayrıntı düzeyleri belirleyerek veri raporlama olanağı sağlar. Bunun için sadece kolon veya satır başlık alanlarının yerlerini değiştirmek yeterlidir. Alan değerleri otomatik olarak genişletilebilir bir ana grup ile ağaç yapısı halinde düzenlenmiştir. Bu özellik sayesinde de alt grup raporları alınabilir.
VERİ ALANI
Veri Alanı, hücre verilerinin, ara toplamların ve genel toplamların görüntülendiği alandır.
VERİ BAŞLIK ALANLARI
Verileri sıralamak, filtrelemek veya gruplamak için kullanılan veri başlıklarının görüntülendiği alandır.
AÇILAN BUTONLAR
Expand düğmeleri kullanıcılara; alan değerlerini genişletme veya daraltma olanakları sağlar. Bu butonlar iki veya daha fazla alt veri alanının aynı kolon veya satır başlık adı altında listelenmesini sağlarlar. Bu alt veri alanları görüntülenmek istenirse, açılabilir buton özelliği olduğunu belirten 'artı' işaretine tıklanır. Alan başlıkları genişletildikten sonra, düğme 'eksi' işareti şeklini alır.
FİLTRELEME BUTONU, FİLTRELEME PANELİ
Filtre Butonları tıklandığında filtre penceresinden filtrelenmesi istenen kriter/kriterler seçilir. Bu filtreleme paneli sayesinde çok miktarda veri, kullanımı kolay birden çok şekilde sorgulanabilir.
GENEL TOPLAM
Satır Genel Toplam Alanı; listelenen satırlardaki değerlerin genel toplamının otomatik olarak hesaplandığı görüntülenebildiği alandır. Kolon Başlık Toplam Alanı da listelenen kolon değerlerinin genel toplamının otomatik olarak hesaplanıp görüntülendiği alandır.
SAYFALAMA
Sayfalama özelliği kullanıcılara veriler arasında gezinme olanağı sağlar. Bu gezinti başlangıç ve bitiş butonları kullanılarak veya sürükleme işlemi yapılarak gerçekleşir.